Sätt ugnen på 130 grader.
Snitta svålen.
Tänk på att bara snitta precis genom svålen, så att du inte skär för långt.
Du kan välja att göra rutmönster eller bara fina längsgående snitt.
Krydda hela köttbiten runt om med grillkrydda, eller andra kryddor om du vill ha det.
Se till att gnida in köttet ordentligt och massera in kryddan i svålen med.
Lägg köttet i en ugnsfast form med svålen neråt.
Häll i vattnet i formen.
Ställ in i ugnen i cirka 40 minuter.
Ta ut formen, höj temperaturen på ugnen till 175 grader.
Vänd på steken och krydda på lite till om det behövs.
Ställ in i ugnen igen.
Om du har en stektermometer, sätt den i mitten av köttet så vet du exakt när det är klart.
Låt steken gå i ugnen cirka 50-60 minuter, den ska upp i 65 grader i kärntemperatur.
Höj sedan värmen till 250 grader och grill.
Nu ska svålen "poppa" upp lite och bli sådär riktigt krispig.
Vänd lite på formen så att den får en jämn stekyta.
Akta så du inte bränner den dock.
Så fort du har fått till en fin yta och färg så tar du ut köttet och lägger det åt sidan så det får vila.
Under tiden gör vi såsen.