Go Back
+ servings
Tre bitar bröd med vallmofrön på toppen, placerade på en svart och vit rutad duk.
Print
4,34 av 3 röster

Vallmobräck

Fantastiskt goda vallmobräck som är helt glutenfria och anpassade för dig som äter lchf och keto. Perfekt frukostfralla för dig som saknar bröd.
Förberedelser10 minuter
Active Time15 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Bröd & kex, Frukost
Yield: 4
Author: @sockerfrittsaklart

Materials

  • 250 g Riven ost
  • 40 g Färskost
  • 1,25 dl Havrefiber
  • 1 tsk Fiberhusk
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Xantangummi
  • 1 msk SoftBake
  • 1 tsk Flingsalt
  • 1 st ägg
  • 1 st Ägg att pensla med
  • 3 msk Vallmofrön till dekoration

Instruktioner

  • Smält rivost och philadelphiaost i micron När allt smält samman häller man ostmassan i hushållsassistenten.
  • Blanda samman alla torra ingredienserna väl innan man tillsätter dom i ostblandningen, tillsätt ägget och kör allt till en deg.
  • Knåda ihop degen till en boll och skär ut 4 bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper.
    Fyra bitar av deg placerade på bakplåtspapper för att jäsa eller förberedas för bakning.
  • Vispa upp ett ägg och pensla bullarna, doppa frallorna i vallmofrön.
    Fyra kakor med vallmofrön på en bakplåt täckt med bakpapper.
  • In i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.
  • Låt frallorna svalna helt.
    Fyra bröd med vallmofrön placerade på en svart och vit rutig kökshandduk.
  • Sen är det bara att njuta av en supergod Vallmobräck.
    Nygräddat bröd med vallmofrön på toppen, skuret för att visa insidan.