Vallmobräck
Fantastiskt goda vallmobräck som är helt glutenfria och anpassade för dig som äter lchf och keto. Perfekt frukostfralla för dig som saknar bröd.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid25 minuter minuter
Måltid: Bröd & kex, Frukost
Yield: 4
Author: @sockerfrittsaklart
- 250 g Riven ost
- 40 g Färskost
- 1,25 dl Havrefiber
- 1 tsk Fiberhusk
- 2 tsk Bakpulver
- 1 tsk Xantangummi
- 1 msk SoftBake
- 1 tsk Flingsalt
- 1 st ägg
- 1 st Ägg att pensla med
- 3 msk Vallmofrön till dekoration
Smält rivost och philadelphiaost i micron
När allt smält samman häller man ostmassan i hushållsassistenten.
Blanda samman alla torra ingredienserna väl innan man tillsätter dom i ostblandningen, tillsätt ägget och kör allt till en deg.
Knåda ihop degen till en boll och skär ut 4 bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper.
Vispa upp ett ägg och pensla bullarna, doppa frallorna i vallmofrön.
In i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.
Låt frallorna svalna helt.
Sen är det bara att njuta av en supergod Vallmobräck.