Go Back
+ servings
Print
Inga röster än

Valnötsfranska

Förberedelser15 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 15 minuter
Måltid: Bröd & kex
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2,5 dl valnötter (grovhackade)
  • 3 msk fibrex
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 dl pofiber
  • 2 tsk bakpulver
  • 250 g riven ost
  • 3 st äggvitor
  • 6 st ägg
  • 1 dl grekisk yoghurt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
  • Tillsätt äggvitor, ägg, yoghurt och osten till de torra ingredienserna och blanda ihop. Arbeta inte degen för länge, utan bara tillräckligt för att allt ska blandats väl.
  • Häll upp i en väl smörad avlång brödform och fördela den jämnt. Ett tips kan vara att ha ett bakplåtspapper i botten då det är lätt att brödet fastnar i botten av formen. Det blir lite lättare att få upp den när den är klar.
  • Ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 60 minuter. Jag använde mig av varmluftsugn, 175 grader och ganska så exakt 60 minuter. Har man inte varmluft kanske man måste köra lite varmare och eventuellt lite längre.
  • Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt stå och svalna under handduk.