Vaniljpudding
En superenkel och riktigt god vaniljpudding som är helt anpassad för dig som äter lchf eller keto. Lite kolhydrater och massor av härlig smak!
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time30 minuter minuter
Total tid45 minuter minuter
Måltid: Efterrätter, Sötsaker
Yield: 4
Author: Malmokille73
- 3 st Stora ägg
- 4 msk Sötning
- 1 tsk Vaniljextrakt
- 5 dl Grädde
- 1-2 tsk Smör
Sätt ugnen på 180 grader, börja koka vatten till vattenbadet och smöra fyra värmetåliga skålar lite lätt.
Vispa ihop ägg, sötning och vaniljextrakt tills sötningen har löst upp sig helt. Häll i grädden och vispa ihop.
Häll upp smeten i de smörade skålarna och ställ dem i en ugnsfast form med höga kanter.
Häll det varma vattnet i formen så att det når lite över nivån på smeten i skålarna.
Låt dem stå inne i 30 min tills de fått lite färg och stelnat längs kanterna, men fortfarande är lite lösa (men inte rinniga) i mitten.
Ta ut formen försiktigt, vattnet skvalpar omkring en del och låt dem stå kvar och svalna i formen i 30 min.
Ät de gärna med lite kylskåpskalla bär, det är gott ihop med en ljumna puddingen.