Go Back
+ servings
Tallrik med vaniljstekt rabarber och en skopa glass, dekorerad med mynta.
Print
5 av 1 röst

Vaniljstekt rabarber

Förberedelser10 minuter
Active Time25 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Efterrätter, Mejerifritt
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 700 g Färsk rabarber
  • 0,8 dl Sötning
  • 1 st Vaniljstång
  • 1 msk Färsk riven ingefära
  • 30 g Smör

Köksutrustning du kan behöva

  • Ugnsform
  • Grönsakskniv
  • Skärbräda

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 180°C (för varmluft) eller 200°C (vanlig ugn).
  • Skär rabarbern i finger-stora bitar.
  • Skär vaniljstången längs med och skrapa ut fröna med en vass kniv.
  • Lägg rabarbern i en ugnsform och tillsätt riven ingefära, vaniljfrön och sötning jämnt fördelat. Lägg även vaniljstången i mitten av allt. Klicka ut små klickar med smör.
  • Täck formen med folie och baka i ugnen i 15 minuter. Ta ut formen ur ugnen, skaka den försiktigt för att blanda och täck rabarbern med såsen. Ta bort folien och baka i ytterligare 5 till 8 minuter. Rabarbern bör kännas mjuk, men inte mosig, och den bör fortfarande behålla sin form.
  • Lägg upp rabarbern på en tallrik. Häll lite sås från formen över och servera med önskat tillbehör.