Go Back
+ servings
Varm brysselkålssallad med valnötter, fetaost och rödkål på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Varm brysselkålssallad med Chevré

En varm brysselkålssallad med chevre och valnötter är ett riktigt gott tillbehör, eller så äter man det som en huvudrätt för sig själv. God lchfmat.
Förberedelser10 minuter
Active Time15 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Lättlagat, Sallader, Tillbehör
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 300 g Brysselkål
  • 100 g Rödkål
  • 140 g Bacon
  • 120 g Chevré
  • 1 dl Valnötter
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Lite olivolja

Instruktioner

  • Putsa och rensa brysselkålen och skär dom i halvor.
  • Blanchera brysselkålen i lättsaltat vatten. Dom skall bli lite mjuka men fortfarande ha tuggmotstånd.
  • Strimla bacon och rödkål.
  • Bryn på baconet i lite smör så det är lagom knaprigt och tillsätt rödkålen och låt den fräsa ihop med baconet.
  • När rödkålen har mjuknat så vänder du ner den blancherade brysselkålen och vänder runt det i pannan tillsammans med bacon och rödkål. Salta om det behövs och dra några vrid på pepparkvarnen.
  • Lägg upp på ett fat och fördela Chevré och valnötter över. Ringla en god olivolja över det hela. Servera direkt.