Skär ner vitkålen och kålroten i ganska så små bitar. Lägg i en stor kastrull och fyll på med vatten. Salta lite och låt koka tills det att allt är mjukt.
Riv osten och hacka löken fint.
När kålen är mjuk, häll av vattnet och ställ kastrullen på spisen igen och skaka om så att vattnet får ånga bort lite. På det viset minskar vi mängden vatten i moset.
Lägg i smöret bland kålen och mixa ihop allt med stavmixer eller i matberedare tills det är sönderhackat.
Tillsätt gräddfilen och paprikapulvret. Mixa lite till.
När du har ett slätt och fint mos blandar du i den rivna osten och löken. Vänd ner det i moset och ställ det på plattan så att moset blir varmt igen. Glöm inte bort att röra om, annars kan det brännas vid.
Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Blanda ner lite hackad persilja för att sätta en sista piff på det.