Go Back
+ servings
Tallrik med Västerbottensostmos och tre korvar, dekorerad med tomater.
Print
4,62 av 13 röster

Västerbottenmos

Förberedelser10 minuter
Active Time35 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Equipment

  • Kastrull
  • Stavmixer

Materials

  • 500 g vitkål
  • 200 g kålrot
  • 3 dl gräddfil
  • 150 g Västerbottenost
  • 0,5 st gul lök
  • 50 g smör (Normalsaltat)
  • 1 krm paprikapulver
  • 2 msk persilja

Instruktioner

  • Skär ner vitkålen och kålroten i ganska så små bitar. Lägg i en stor kastrull och fyll på med vatten. Salta lite och låt koka tills det att allt är mjukt.
  • Riv osten och hacka löken fint.
  • När kålen är mjuk, häll av vattnet och ställ kastrullen på spisen igen och skaka om så att vattnet får ånga bort lite. På det viset minskar vi mängden vatten i moset.
  • Lägg i smöret bland kålen och mixa ihop allt med stavmixer eller i matberedare tills det är sönderhackat.
  • Tillsätt gräddfilen och paprikapulvret. Mixa lite till.
  • När du har ett slätt och fint mos blandar du i den rivna osten och löken. Vänd ner det i moset och ställ det på plattan så att moset blir varmt igen. Glöm inte bort att röra om, annars kan det brännas vid.
  • Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Blanda ner lite hackad persilja för att sätta en sista piff på det.