Go Back
+ servings
Vitkålsgratäng med bitar av kyckling och bacon täckt av smält ost i en ugnsform.
Print
5 av 7 röster

Vitkålsgratäng med kyckling och bacon

Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Gratänger, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 500 g Vitkål
  • 1,5 dl Grädde
  • 1 dl Crème fraiche
  • 300 g Kycklingfilé
  • 120 g Bacon
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • salt
  • Cayennepeppar
  • 100 g Riven ost

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkål och kyckling och klipp baconet i bitar.
  • Bryn köttet i stekpanna tills kycklingen är nästan genomstekt. Salta och ställ åt sidan.
  • Stek vitkål och vitlök i smör tills kålen mjuknat en aning. Salta och rör ner grädde och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg kålen i en ugnsfast form och fördela kyckling och bacon ovanpå. Strö över strimlad ost och grädda i mitten av ugnen tills gratängen fått fin färg, ca 20 minuter.
    En gratäng med lager av kål, skinka och riven ost i en ugnsform.