Go Back
+ servings
En tallrik med buffalo-vingar toppade med parmesan och vitlök, dekorerade med grön koriander.
Print
5 av 1 röst

Vitlöks och parmesan buffalovingar

Förberedelser10 minuter
Active Time45 minuter
Total tid55 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips, Snacks & tilltugg
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 500 g kycklingvingar
  • 2 msk olivolja
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa nymalen svartpeppar
  • 120 g smör (smält)
  • 20 g vitlök (finhackad)
  • 2 msk färsk persilja (hackad)
  • 2 dl parmesanost (Riven)
  • 1 tsk chiliflakes

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Lägg kycklingvingarna i en skål och blanda ihop med olja, salt och peppar.
    Om du vill ha mer smak, kan du även tillsätta lite vitlökspulver och lökpulver.
  • Placera ut dem på ett galler och ha en djup plåt under för att samla upp droppet.
  • Kör i ugnen cirka 30 minuter. De är färdiga när köttet släpper från benet lätt.
  • Blanda ihop smör, ost, vitlök, persilja och chiliflakes i en skål och blanda ner vingarna i det. Se till att röra runt ordentligt.
  • Lägg upp på ett fat och strö lite riven parmesan över.
  • Doppa i en god dipp av något slag.