Go Back
+ servings
Print
4,53 av 40 röster

Whisky och pepparsås

Denna whisky och pepparsåsen är den ultimata såsen till en god bit kött. Helt perfekt till nyårsmiddagen eller till ett annat festtillfälle.
Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Såser & röror
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 50 g schalottenlök
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 tsk svartpeppar
  • 4 dl grädde 40%
  • 1 dl crème fraiche
  • 1,5 dl vatten
  • 2 msk tamarisoja
  • 20 g smör
  • ca. 3 mk whisky
  • 2 msk koncentrerad kalvfond

Instruktioner

  • Hacka löken fint. Fräs den i smöret utan att den får färg.
  • Tillsätt pepparn och låt den fräsa med några minuter.
  • Tillsätt de övriga ingredienserna utom whiskyn och låt nu såsen koka upp.
  • Låt såsen stå och sjuda på medelvärme och rör om den då och då tills det att du har en sås med en simmig konsistens. Om du doppar en sked i såsen, så ska det fastna sås på skeden och det ska vara trögflytande.
  • Tillsätt slutligen whiskyn och rör om. låt den puttra ett par minuter.
  • Smaka av såsen och se om den behöver mer salt, peppar eller whisky.