Denna whisky och pepparsåsen är den ultimata såsen till en god bit kött. Helt perfekt till nyårsmiddagen eller till ett annat festtillfälle.
Förberedelser10 minuterminuter
Active Time20 minuterminuter
Total tid30 minuterminuter
Måltid: Såser & röror
Yield: 4
Author: Lari Salminen
Materials
50gschalottenlök
2krmvitpeppar
3tsksvartpeppar
4dlgrädde 40%
1dlcrème fraiche
1,5dlvatten
2msktamarisoja
20gsmör
ca. 3mkwhisky
2mskkoncentrerad kalvfond
Instruktioner
Hacka löken fint. Fräs den i smöret utan att den får färg.
Tillsätt pepparn och låt den fräsa med några minuter.
Tillsätt de övriga ingredienserna utom whiskyn och låt nu såsen koka upp.
Låt såsen stå och sjuda på medelvärme och rör om den då och då tills det att du har en sås med en simmig konsistens. Om du doppar en sked i såsen, så ska det fastna sås på skeden och det ska vara trögflytande.
Tillsätt slutligen whiskyn och rör om. låt den puttra ett par minuter.
Smaka av såsen och se om den behöver mer salt, peppar eller whisky.