Go Back
+ servings
Wokad biff serverad i ett salladsblad med grönsaker och sesamfrön.
Print
Inga röster än

Wokad biff i salladsblad

En fräsch och enkel vardagsmat med mycket smaker.
Total tid20 minuter
Måltid: Huvudrätt, Kött, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips, Sallad
Kök: Asiatiskt
Keyword: enkel mat, snabblagat
Yield: 4 portioner
Calories: 355kcal
Author: LC AVENUE

Materials

  • 500 g nötkött lövbiff, ryggbiff, entrecote eller annat mört kött.
  • 1 st gul lök skuren i båtar
  • 1 st röd chili skivad
  • 1 st broccoli skuren i mindre buketter
  • 1 st salladslök skivad
  • 1 st morot hyvlad med mandolin
  • 2 st stora isbergssalladsblad
  • Sesamfrön
  • Sås
  • 1 dl woksås
  • 2 msk soja till exempel tamarisoja
  • 1 msk sesamolja
  • ½ tsk chiliflakes

Instruktioner

  • Blanda ihop ingredienserna till såsen och ställ i kylen.
  • Skär/hyvla alla grönsaker.
  • Lägg moroten och salladsblad i kallt vatten så de hålls krispiga.
  • Strimla köttet och stek det snabbt i lite olivolja, salt och peppar.
  • Ställ åt sidan.
  • Stek broccoli, gul lök och chili i olivolja till de mjuknat.
  • Lägg tillbaka köttet och häll på såsen.
  • Blanda allting noga.
  • Servera woken i salladsblad och toppa med morot, salladslök och sesamfrön.

Nutrition

Calories: 355kcal | Kolhydrater: 3g | Protein: 22g | Fett: 29g | Fiber: 0,2g