Wokad biff i salladsblad
En fräsch och enkel vardagsmat med mycket smaker.
Total tid20 minuter minuter
Måltid: Huvudrätt, Kött, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips, Sallad
Kök: Asiatiskt
Keyword: enkel mat, snabblagat
Yield: 4 portioner
Calories: 355kcal
Author: LC AVENUE
- 500 g nötkött lövbiff, ryggbiff, entrecote eller annat mört kött.
- 1 st gul lök skuren i båtar
- 1 st röd chili skivad
- 1 st broccoli skuren i mindre buketter
- 1 st salladslök skivad
- 1 st morot hyvlad med mandolin
- 2 st stora isbergssalladsblad
- Sesamfrön
- Sås
- 1 dl woksås
- 2 msk soja till exempel tamarisoja
- 1 msk sesamolja
- ½ tsk chiliflakes
Blanda ihop ingredienserna till såsen och ställ i kylen.
Skär/hyvla alla grönsaker.
Lägg moroten och salladsblad i kallt vatten så de hålls krispiga.
Strimla köttet och stek det snabbt i lite olivolja, salt och peppar.
Ställ åt sidan.
Stek broccoli, gul lök och chili i olivolja till de mjuknat.
Lägg tillbaka köttet och häll på såsen.
Blanda allting noga.
Servera woken i salladsblad och toppa med morot, salladslök och sesamfrön.
Calories: 355kcal | Kolhydrater: 3g | Protein: 22g | Fett: 29g | Fiber: 0,2g