Go Back
+ servings
En portion pasta med zucchini och en krämig sås, garnerad med färsk basilika.
Print
4,25 av 4 röster

Zoodles med parmesansås

Zoodles med parmesansås är en helt magiskt enkel rätt som du kan ha som alternativ till vanlig pasta. Detta passar som huvudrätt eller som ett tillbehör.
Förberedelser30 minuter
Active Time10 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Lättlagat, Lunch, Middagstips, Tillbehör
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 400 g Zucchini
  • 200 g Färskost
  • 2 msk Smetana
  • 3 dl Parmesanost, riven
  • 1 Vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk Lökpulver
  • Örtsalt
  • 1 tsk Salt, för att vattna av zucchinin
  • nymalen svartpeppar
  • Olivolja till stekning

Instruktioner

Zoodles

  • Vi börjar med att förbereda zoodlesen. Strimla zucchinin i din grönsakssvarv eller med osthyvel/potatisskalare.
  • Lägg de i ett durkslag och blanda runt de med 1 tsk salt. Låt de stå och fälla vätska i cirka 30 minuter. Du kan vara där och vända lite och trycka ut lite vätska ett par gånger.
  • Skölj sedan av zucchinin snabbt under kallt rinnande vatten för att få bort saltet.
  • Lägg ut de på en kökshandduk och låt de torka där under tiden du förbereder såsen. Lägg gärna en handduk ovanpå med.

Parmesansåsen

  • Blanda ihop färskost, parmesanost, smetana, lökpulver och pressad vitlök i en liten skål.

Tillagning

  • Fräs zucchinin ett par minuter i lite olivolja. Salta och peppra lite.
  • Blanda ner ostblandningen i zucchinin och låt det hela puttra några minuter.
  • Lägg upp på tallrikar. Strö lite parmesanost ovanpå och dra några varv på pepparkvarnen med svartpeppar. Servera!
    En tallrik med zoodles blandade med parmesan och grönsaker, med en gaffel i närheten.