Go Back
+ servings
Tre zuchinibaguetter med sesamfrön på en bakplåt av bakpapper.
Print
4,42 av 12 röster

Zucchinibaguetter

Förberedelser20 minuter
Active Time16 minuter
Total tid36 minuter
Måltid: Bröd & kex
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 st ägg
  • 2 dl finriven zucchini
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1,5 msk kokosmjöl
  • 0,5 dl skalade sesamfrön
  • 3 msk Solroskärnor
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 tsk bakpulver

Instruktioner

  • Vispa äggen fluffigt.
  • Tillsätt den rivna zucchinin och blanda ihop.
  • Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Blanda till en jämn smet, men arbeta inte smeten för länge, då förlorar bakpulvret sin verkan.
  • Låt smeten svälla 10 minuter.
  • Blöt händerna och forma 3-4 stycken baguetter och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
  • Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 15-17 minuter.
  • Ta ut dem och låt svalna på galler under en bakduk.