Go Back
+ servings
Zucchinibiffar toppade med stekt fläsk och lingon på en blå tallrik.
Print
5 av 2 röster

Zucchinibiffar med stekt fläsk

Superenkla och goda zucchinibiffar som jag gärna serverar med stekt fläsk eller bacon till och lite färska lingon. Kanonmat för dig som äter LCHF.
Förberedelser20 minuter
Active Time15 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

Zucchinibiffarna

  • 600 g zucchini
  • 60 g riven parmesan
  • 1 st ägg
  • 40 g finhackad rödlök
  • 1 st klyfta vitlök (finhackad/riven)
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 msk hackad persilja
  • Salt
  • nymalen svartpeppar
  • Olja och smör till stekning

Stekt fläsk

  • 600 g rimmat sidfläsk

Instruktioner

Zucchinibiffarna

  • Riv zucchinin grovt på rivjärnet.
  • Salta lätt och låt stå cirka 10 minuter.
  • Pressa ur så mycket vätska som möjligt.
  • Blanda ihop samtliga ingredienser och låt stå och dra i cirka 10 minuter så fiberhusken får svälla.
  • Stek i rikligt med olja och smör på medelvärme. Stek inte på för hög värme då osten väldigt lätt bränner fast.

Stekt fläsk

  • Skiva fläsket så tunt som du vill ha det.
  • Stek i lite smör till lagom knaperhet.