Zucchinibiffar med stekt fläsk
Superenkla och goda zucchinibiffar som jag gärna serverar med stekt fläsk eller bacon till och lite färska lingon. Kanonmat för dig som äter LCHF.
Förberedelser20 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid35 minuter minuter
Måltid: Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen
Zucchinibiffarna
- 600 g zucchini
- 60 g riven parmesan
- 1 st ägg
- 40 g finhackad rödlök
- 1 st klyfta vitlök (finhackad/riven)
- 1 msk fiberhusk
- 1 msk hackad persilja
- Salt
- nymalen svartpeppar
- Olja och smör till stekning
Zucchinibiffarna
Riv zucchinin grovt på rivjärnet.
Salta lätt och låt stå cirka 10 minuter.
Pressa ur så mycket vätska som möjligt.
Blanda ihop samtliga ingredienser och låt stå och dra i cirka 10 minuter så fiberhusken får svälla.
Stek i rikligt med olja och smör på medelvärme. Stek inte på för hög värme då osten väldigt lätt bränner fast.