Go Back
En skål med zucchinimjöl placerad på ett träunderlag med zucchinis i bakgrunden.
Print
Inga röster än

Zucchinimjöl - Så här gör du, steg för steg

Zucchinimjöl är ett glutenfritt och kolhydratsnålt mjöl perfekt för LCHF-bakning. Använd det till bröd, pannkakor och som bindemedel i matlagning.
Total tid6 timmar
Måltid: Tillbehör, Vegetariskt
Kök: Amerikanskt, Skandinaviskt
Keyword: glutenfritt mjöl, hemgjort mjöl, lchfmjöl
Author: Lari Salminen

Equipment

  • Dehydrator / Torkugn
  • Matberedare / Blender

Materials

  • Zucchini

Instruktioner

  • Skölj och rensa din zucchini.
  • Skiva upp tunt, eller riv på rivjärn.
  • Försök att pressa ur så mycket vätska du bara kan.
  • Fördela jämnt på ollorna till din dehydrator eller fördela ut det jämnt på plåtar med bakplåtspapper.
  • Torka på cirka 40-50°C tills det att du har riktigt torr zucchini som lätt bryts av i bitar.
  • Mixa i omgångar till ett fint mjöl.
  • Sikta av mjölet genom en finmaskig sil eller en mjölsikt för att bli av med eventuella större bitar. Dessa bitar kan du spara sen och mixa på nytt.
  • Förvara enligt instruktioner i beskrivningen.