Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Zucchinimjöl - Så här gör du, steg för steg
Zucchinimjöl är ett glutenfritt och kolhydratsnålt mjöl perfekt för LCHF-bakning. Använd det till bröd, pannkakor och som bindemedel i matlagning.
Total tid
6
timmar
t
Måltid:
Tillbehör, Vegetariskt
Kök:
Amerikanskt, Skandinaviskt
Keyword:
glutenfritt mjöl, hemgjort mjöl, lchfmjöl
Author:
Lari Salminen
Equipment
Dehydrator / Torkugn
Matberedare / Blender
Materials
Zucchini
Instruktioner
Skölj och rensa din zucchini.
Skiva upp tunt, eller riv på rivjärn.
Försök att pressa ur så mycket vätska du bara kan.
Fördela jämnt på ollorna till din dehydrator eller fördela ut det jämnt på plåtar med bakplåtspapper.
Torka på cirka 40-50°C tills det att du har riktigt torr zucchini som lätt bryts av i bitar.
Mixa i omgångar till ett fint mjöl.
Sikta av mjölet genom en finmaskig sil eller en mjölsikt för att bli av med eventuella större bitar. Dessa bitar kan du spara sen och mixa på nytt.
Förvara enligt instruktioner i beskrivningen.