Zucchinisoppa med smak av curry
En magiskt god zucchinisoppa med en smak av curry. Så god att även barnen här hemma uppskattade den och tog mer. Perfekt LCHF-soppa.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time25 minuter minuter
Total tid40 minuter minuter
Måltid: Lättlagat, Lunch, Soppa
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 800 g Zucchini
- 100 g Gul lök
- 20 g Vitlök
- 2 msk Olivolja
- 1,5 msk Currypulver
- 2 msk Grönsaksfond (koncentrerad)
- 5 dl Vatten
- 3 dl Grädde
- 1 tsk Örtsalt
- 50 g Smör (normalsaltat)
- Lite nymalen svartpeppar
Hacka lök och vitlök grovt.
Skär zucchinin i bitar, cirka 3x3 cm.
Fräs grönsakerna i lite olivolja i en kastrull. De ska bli lite mjuka.
Tillsätt curryn mot slutet och låt den fräsa med någon minut.
Tillsätt vatten, grädde, grönsaksfond och lite peppar.
Låt koka upp och sedan sjuda i cirka 10-15 minuter tills grönsakerna är mjuka.
Ta kastrullen åt sidan och mixa soppan slät.
Tillsätt örtsalt och smör och mixa lite till.
Värm upp soppan och servera den direkt.
Den som vill ha lite mer currysmak kan strö lite curry uppe på och sen lite olivolja.
Smaklig spis!