Go Back
+ servings
Skål med gul soppa som har olivolja och kryddor på ytan.
Print
5 av 11 röster

Zucchinisoppa med smak av curry

En magiskt god zucchinisoppa med en smak av curry. Så god att även barnen här hemma uppskattade den och tog mer. Perfekt LCHF-soppa.
Förberedelser15 minuter
Active Time25 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Lättlagat, Lunch, Soppa
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g Zucchini
  • 100 g Gul lök
  • 20 g Vitlök
  • 2 msk Olivolja
  • 1,5 msk Currypulver
  • 2 msk Grönsaksfond (koncentrerad)
  • 5 dl Vatten
  • 3 dl Grädde
  • 1 tsk Örtsalt
  • 50 g Smör (normalsaltat)
  • Lite nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Hacka lök och vitlök grovt.
  • Skär zucchinin i bitar, cirka 3x3 cm.
  • Fräs grönsakerna i lite olivolja i en kastrull. De ska bli lite mjuka.
  • Tillsätt curryn mot slutet och låt den fräsa med någon minut.
  • Tillsätt vatten, grädde, grönsaksfond och lite peppar. Låt koka upp och sedan sjuda i cirka 10-15 minuter tills grönsakerna är mjuka.
  • Ta kastrullen åt sidan och mixa soppan slät. Tillsätt örtsalt och smör och mixa lite till.
  • Värm upp soppan och servera den direkt. Den som vill ha lite mer currysmak kan strö lite curry uppe på och sen lite olivolja.
  • Smaklig spis!