Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kålraggmunk med Bacon och Lingon

5 av 4 röster
Skapat: 1 mars, 2023
Senast ändrat: 1 april, 2024
Kålraggmunk med Bacon och Lingon

Kålraggmunk är ett riktigt bra alternativ till vanliga raggmunkar, men dessa är helt anpassade för dig som äter lchf eller keto.
Enkel och billig vardagsmat, men ack så gott! Rätten har en diskret smak av vitkål, i det här fallet mycket lik potatis.

Vill du göra egen lingonsylt, så tycker jag att du ska testa på mitt goda recept på sockerfri lingonsylt.

Total tid: 40 minuter
Servings: 3
Author: Monika Wallenius

Ingredienser

Instruktioner

  • Vispa ihop grädde, ägg, fiberhusk och örtsalt. Låt svälla ca 5 min.
    En svart skål med vispad smet och en visp som står i smeten.
  • Strimla vitkål och lök fint. Det går lättast om du använder en mandolin.
    Riven vitkål och lök i en svart skål, med olika tjocklekar på strimlorna.
  • Blanda ihop alla ingredienser och knåda blandningen ordentligt.
    Skål med riven vitkål som är fint strimlad och blandad.
  • Stek i rikligt med smör på medelhög värme, 4-5min på varje sida så att allt mjuknar.
    Tre portioner rivna potatisar som steks i en panna med smör.
  • Stek bacon. Enklast är att tillaga bacon i ugn.
    En plåt med flera skivor stekt bacon som ligger i rad.
  • Servera raggmunken med bacon, lingon och gärna lite grillkrydda.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Comments

5 from 4 votes (2 ratings without comment)

Lämna ett svar till LCHF-arkivet Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.