Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.
Ketolivets Frukostfrallor
14

Ketolivets Frukostfrallor

4,08 av 28 röster
Sparat av: st

Mitt mål med detta receptet var att göra ett allsidigt bröd som var Keto, smakade bröd, inte smakade sött eller äggigt och som heller inte hade några nötter i sig. Helt enkelt ett all round bröd som de flesta både kan gilla och kan äta. Det är riven Mozzarella i mitt recept, då jag tycker...

Publicerad: 27 januari 2019
Senast uppdaterad: 21 april 2025

Mitt mål med detta receptet var att göra ett allsidigt bröd som var Keto, smakade bröd, inte smakade sött eller äggigt och som heller inte hade några nötter i sig. Helt enkelt ett all round bröd som de flesta både kan gilla och kan äta.
Det är riven Mozzarella i mitt recept, då jag tycker att osten gör brödet saftigare. Det hade säkert gått att smälta mozzarella först som i en Fathead, men jag blev osäker på hur bra bakpulvret skulle fungera då så jag bara blandade i osten på slutet innan jag formade bröden.
Jag har i ägg, men bara äggvitan, det gör att det håller ihop bra utan att man får den där äggsmaken.
Om Fettreducerat mjöl:
Mjölet jag har i för extra “brödighet” är ett fettreducerat Sesammjöl med väldigt lite smak av sesam. Det går t.ex. att köpa på bodystore för 49kr och går att använda i allt möjligt, som pizzabotten.
Här hittar du fettreducerat sesammjöl (adlink): Köp sesammjöl hos Bodystore

Besök mig gärna på https://www.instagram.com/ketolivet/
eller på min hemsida http://www.ketolivet.se/ för mer inspiration och recept.
Köp fettreducerat sesammjöl här (adlink)

Total tid: 25 minuter
Mängd: 2

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Använd en elvisp och vispa äggvitorna fluffiga i en bunke. I en annan bunke blandar du ihop allt det torra till brödet. Fortsätt att vispa när du har i mjölblandningen i äggvitorna. Slå på det kokande vattnet och vispa i 5 sek till.
  • Vänd ner den rivna mozzarellan i blandingen med en slickepott. Blöt händerna och forma 2 bröd (ändra antall om du ex. dubblar receptet) som du lägger på bakplåtspapper. In i ugnen i 20 minuter.
  • Öppna gärna ugnen några gånger för att släppa ut ånga. Frallorna mår bra av att få svalna lite på galler. Dela med brödkniv.
  • Kolhydrater: 3 g per portion.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Comments

4,08 from 28 votes (27 ratings without comment)

Lämna ett svar till Astrid Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg