Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Krämig kycklinglevergryta

5 av 9 röster
Skapat: 25 april, 2022
Senast ändrat: 1 april, 2024
Krämig kycklinglevergryta

En krämig och riktigt god kycklinglevergryta är ett perfekt recept att börja med om du vill lära dig att tycka om inälvsmat.
Just kycklinglever är så mycket mildare i smaken än till exempel kalvlever eller nötlever är.

När du äter den här otroligt goda kycklinglevergrytan så får du i dig otroligt mycket nyttigheter från levern. Det är en supermat som man egentligen borde äta mycket oftare.

Dessutom så är det ett bra sätt att anamma lite Nose to tail att äta inälvsmat med. Då tar man hand om ytterligare en liten del av djuret.

Just detta receptet innehåller bacon och färska champinjoner som kommer bidra till att smaken blir ännu mildare och godare. Baconet passar faktiskt otroligt bra ihop med kycklinglever.

Krämig kycklinglevergryta | LCHF-arkivet

Servera detta med lite gott blomkålsmos och lite lingon så har du en toppenmåltid.

Är det så att du vet med dig att du tycker om lever, då kan du göra denna gryta på vilken lever som helst.

Recept och bilder: Lena

Total tid: 35 minuter
Servings: 4
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Tips på tillbehör

  • Blomkålsris
  • Blomkålsmos
  • Smörstekt brysselkål
  • Sockerfri lingonsylt

Instruktioner

  • Börja med att putsa levern så att den är fri från eventuella senor. Skär den sedan i bitar. Storleksmässigt kan du avgöra själv vilken storlek du vill ha.
    Skivad kycklinglever placerad på en skärbräda med en kniv bredvid.
  • Hacka löken, vitlöken och skiva svampen i bitar.
    Skivade champinjoner och hackad lök på en svart skärbräda.
  • Strimla baconet, eller skär det i lite större bitar om du tycker om det.
  • Bryn på svamp, bacon och lök i en djup stekpanna.
  • Tillsätt levern och låt den bryna med några minuter. Salta och peppra.
    En blandning av kycklinglever, svamp, lök och bacon i en stekpanna.
  • Blanda ner övriga ingredienser och låt allt koka upp och sänk sedan värmen så att grytan står och puttrar lite. Låt den småputtra i 10-15 minuter tills det att du har en fin simmig sås.
  • Smaka av och servera direkt med lite lingon och ett gott mos.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Comments

5 from 9 votes (7 ratings without comment)

Lämna ett svar till Lea Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.