Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

LCHF Empanadas

5 av 3 röster
Skapat: 22 april, 2019
Senast ändrat: 1 april, 2024
LCHF Empanadas

Dessa empanadas görs med en sorts fatheaddeg som jag blivit inspirerad till av @keto_copy på Instagram, men som jag har anpassat till och provlagat med svenska mått.
Av degen kan man förutom empanadas göra t.ex pizza, spenatrullar, vitlöksflätor osv.
Om det blir empanadas över så blir de lika goda och knapriga efter förvaring i kylskåpet om man värmer dem i 180 grader varmluftsugn i 20 minuter.

Recept och bilder är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

Total tid: 45 minuter
Servings: 6
Author: Amonazon

Ingredienser

Deg

Förslag på fyllning

  • Stekt kryddad köttfärs/kycklingfärs
  • Stekt innehåll av färsk korv typ chorizo
  • Ost och skinka
  • Stekt svamp
  • 1 Vispat ägg till pensling

Instruktioner

Deg steg 1

  • OBS! Mozzarellan ska vara den torra sorten som man kan riva själv eller färdigriven på påse, inte de runda bollarna som ligger i vätska. Mikra mozzarellaosten på 500W i 30 sek intervaller ca 4-5 ggr, rör med en slickepott mellan varven. När osten smält men inte urvattnats är det klart. Knåda in ägget i osten med en slickepott.
    En röd skål med en blandning av ägg och andra ingredienser, med en spatula i skålen.

Deg steg 2

  • Knåda in de torra ingredienserna i ostsmeten med händerna. Knåda länge tills degen inte är trådig av osten längre, jag brukar knåda i ca 10 minuter. Om degen svalnat och blivit svår att hantera kan man mikra på låg värme en liten stund så blir den mjuk igen.
    Fyra bitar av en degklump placerade på en röd tallrik.

Empanadas steg 1

  • Kavla ut degen mellan bakplåtspapper. Skär ut rundlar, jag fick ut 6 stora och 7 mindre.
    Kakdeg med två cirkulära formar av kakor på ett bakplåtspapper.

Empanadas steg 2

  • Lägg valfri fyllning på varje rundel, jag hade välkryddad stekt köttfärs. Pensla kanterna med uppvispat ägg.
    En plastbehållare med en majsbaserad skål fylld med köttfärs och sås.

Empanadas steg 3

  • Vik halva rundeln deg över fyllningen och kläm ihop med fingrarna eller en gaffel. (Jag använder plastformar för ravioli.)
    En halv måneformad deg med krimpad kant på ett bakplåtspapper.

Fritera

  • Fritera empanadas i olja i 175 grader ca 1 minut per sida tills gyllenbruna och frasiga.
    Friterad degbit som bubblar i het olja i en gjutjärnspanna.

Servera

  • Servera dina empanadas med sallad och en god kall sås att dippa i, t.ex tomatsalsa, tzatziki, majonnäs eller aioli.
    Friterade empanadas med köttfyllning på en tallrik, serverade med sås, sallad och gurka.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.