Nizzasallad
Skapat:
17 augusti, 2023
Senast ändrat:
1 april, 2024

0
NIzzasallad är en sallad som har sitt ursprung i Italien.
Normalt sett är det kall kokt potatis i salladen, men äh, det skippar vi som äter lchf.
Salladen kommer att bli precis lika god ändå.
När det gäller val av sallad, så kan du välja den typ av sallad som du själv tycker om. Här i receptet har valet fallit på crispsallad.
Sen så kan du tillsätta andra grönsaker om du känner för det. Lite skivade rädisor är inte helt tokigt faktiskt.
Recept och bild: Sofie
Total tid:
15 minuter
Ingredienser
- 4 st ägg
- 0,5 st Rödlök
- Crispsallad
- 1 st Burk tonfisk i vatten
- Sardeller
- 1 dl Kalamataoliver
Vinägrett
- 0,5 tsk Dijonssenap
- 3 msk Vitvinsvinäger
- 0,75 dl Olivolja
- salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Börja med att koka äggen. Hårdkokta eller med lite mjuk gula blir toppen. Låt dom svalna i kallt vatten.
- Skiva rödlöken tunt och fint. Lägg den i en bunke.
- Häll av vattnet från tonfisken och blanda ihop den med rödlöken.
- Blanda ner salladen i tonfisken.
- Lägg upp salladen på två fina tallrikar.
- Toppa med ägghalvor, sardeller och oliver.
- Blanda ihop vinägretten lite snabbt och ringla den över salladen.
- Ät direkt och njut!
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!