Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Nizzasallad

Inga röster än
Skapat: 17 augusti, 2023
Senast ändrat: 1 april, 2024
Nizzasallad

NIzzasallad är en sallad som har sitt ursprung i Italien.

Normalt sett är det kall kokt potatis i salladen, men äh, det skippar vi som äter lchf.

Salladen kommer att bli precis lika god ändå.

När det gäller val av sallad, så kan du välja den typ av sallad som du själv tycker om. Här i receptet har valet fallit på crispsallad.

Sen så kan du tillsätta andra grönsaker om du känner för det. Lite skivade rädisor är inte helt tokigt faktiskt.

Recept och bild: Sofie

Total tid: 15 minuter
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Vinägrett

Instruktioner

  • Börja med att koka äggen. Hårdkokta eller med lite mjuk gula blir toppen. Låt dom svalna i kallt vatten.
  • Skiva rödlöken tunt och fint. Lägg den i en bunke.
  • Häll av vattnet från tonfisken och blanda ihop den med rödlöken.
  • Blanda ner salladen i tonfisken.
  • Lägg upp salladen på två fina tallrikar.
  • Toppa med ägghalvor, sardeller och oliver.
  • Blanda ihop vinägretten lite snabbt och ringla den över salladen.
  • Ät direkt och njut!
    En tallrik med nizzasallad som innehåller tonfisk, ägg, oliver och ansjovis.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.