Go Back
Print
Inga röster än

Nizzasallad

Förberedelser10 minuter
Active Time5 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Sallader, Snabbmat
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 st ägg
  • 0,5 st Rödlök
  • Crispsallad
  • 1 st Burk tonfisk i vatten
  • Sardeller
  • 1 dl Kalamataoliver

Vinägrett

  • 0,5 tsk Dijonssenap
  • 3 msk Vitvinsvinäger
  • 0,75 dl Olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Börja med att koka äggen. Hårdkokta eller med lite mjuk gula blir toppen. Låt dom svalna i kallt vatten.
  • Skiva rödlöken tunt och fint. Lägg den i en bunke.
  • Häll av vattnet från tonfisken och blanda ihop den med rödlöken.
  • Blanda ner salladen i tonfisken.
  • Lägg upp salladen på två fina tallrikar.
  • Toppa med ägghalvor, sardeller och oliver.
  • Blanda ihop vinägretten lite snabbt och ringla den över salladen.
  • Ät direkt och njut!