Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Instruction Images
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Nizzasallad
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
5
minuter
minuter
Total tid
15
minuter
minuter
Måltid:
Fisk & skaldjur, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Sallader, Snabbmat
Author:
Lari Salminen
Materials
4
st
ägg
0,5
st
Rödlök
Crispsallad
1
st
Burk tonfisk i vatten
Sardeller
1
dl
Kalamataoliver
Vinägrett
0,5
tsk
Dijonssenap
3
msk
Vitvinsvinäger
0,75
dl
Olivolja
salt
nymalen svartpeppar
Instruktioner
Börja med att
koka äggen
. Hårdkokta eller med lite mjuk gula blir toppen. Låt dom svalna i kallt vatten.
Skiva rödlöken tunt och fint. Lägg den i en bunke.
Häll av vattnet från tonfisken och blanda ihop den med rödlöken.
Blanda ner salladen i tonfisken.
Lägg upp salladen på två fina tallrikar.
Toppa med ägghalvor, sardeller och oliver.
Blanda ihop vinägretten lite snabbt och ringla den över salladen.
Ät direkt och njut!