Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Vitkålsmos

3,99 av 63 röster
Vitkålsmos

Vitkålsmos är ett supergott tillbehör till det mesta som går att smaksätta vidare om så önskas tex med chili, parmesan, muskot, örter… låt fantasin flöda gällande smaksättningen.
För dig som äter lchf eller keto så är vitkålsmos ett helt perfekt tillbehör som passar till det mesta.
Det är en ypperligt alternativ till potatismos, men innehåller väldigt mycket mindre kolhydrater.

Om du vill ha lite mildare smak så kan du använda spetskål med, men spetskålen föredrar jag att ugnsbaka istället, men det går absolut att göra som en variant av vitkålsmos.

Näringsvärden för vitkålsmos

Bild med näringsvärden från kostbevakningen.se
Total tid: 20 minuter
Portioner: 3
Författare: AnnieV

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär vitkålen i bitar och koka i ca 10-15 minuter tills den blivit mjuk. Häll av vattnet. Tillsätt smör, grädde och mixa med en stavmixer. Tillsätt salt och peppar efter smak.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
3,99 from 63 votes (63 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg