Go Back
+ servings
En gratäng med potatis, grädde och örter i en vit ugnsform.
Print
3,96 av 23 röster

Kycklinggratäng med smak av dragon och senap

En enkel och god kycklinggratäng som har en kombination av klassiska smaker med försk dragon, dijonsenap och lite vitlök. Supergott och lättlagat!
Förberedelser10 minuter
Active Time40 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Gratänger, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 kg Kyckling (bröstfilé eller lårfilé)
  • 4 dl Smetana
  • 150 g Färskost (naturell)
  • 3 msk Dijonsenap
  • 0,5 dl Färsk hackad dragon (eller 2 msk torkad)
  • 2 msk Pressad citron
  • 1 st Hackad vitlöksklyfta
  • Örtsalt
  • Svartpeppar

Instruktioner

  • Skär upp kycklingen i lagom stora bitar. Bryn dessa i en stekpanna och krydda med lite salt och peppar. Lägg de i en ugnsfast form.
  • Blanda ihop övriga ingredienser och fördela över den brynta kycklingen.
  • Ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 20-30 minuter beroende på storleken på kycklingbitarna.