Go Back
+ servings
En standardbild som indikerar att ingen bild är tillgänglig för visning.
Print
3,80 av 10 röster

Smetana - Så här gör du egen

Smetana som är lite som en mycket godare crème fraiche är rätt dyrt i butik, men det går att göra egen. Här har du ett recept på hur man kan göra smetana.
Förberedelser2 minuter
Active Time2 minuter
Total tid4 minuter
Måltid: Såser & röror, Tillbehör
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 5 dl Grädde
  • 1 dl Smetana (Köpt)

Instruktioner

  • Blanda ihop grädde med smetana i en glasskål.
  • Plasta in skålen och låt den stå i rumstemperatur cirka ett dygn. Du kommer se på grädden när den har förvandlats till smetana. Vänta tills du har fått rätt konsistens.
  • När du är nöjd med konsistensen och tycker att den påminner om konsistensen på din köpta smetana, då kan du ställa in skålen i kylen, fortfarande inplastad och sedan är det bara att mumsa.